Festa

Happy Halloween 2011

Halloween-i eshte nje feste e vjeter pagane e cila e ka prejardhjen në kremtimin e ndërrimit të viteve të kalendarit të Kelteve. Kjo tradite vazhdon e festohet ne mbare boten prej te rinjve kryesisht, duke shpalosur artin e te veshurit te kostumeve sa te frikshme aq edhe . . . (me teper>>)

This is Halloween 2010

Halloween eshte nje feste e vjeter pagane, kushtuar kujtimit te te vdekurve. Megjithate gjate shekujve ky festim ka evoluar aq shume, sa sot festohet anembane botes, kryesisht prej te rinjve, me nje motiv te ri: veshjen e kostumeve te çuditshme, fantastike e te jashtezakonshme, duke shnderruar horrorin fillestar te riteve ne strofen e gezimit te fshehte . . . (me teper>>)

Ballo me Nr.1

Kozmetika, arti i të zbukuruarit, është aq e vjetër, sa ç’është e vjetër edhe historia e njerëzimit. Ideja dhe dëshira për të qenë i bukur, si dhe i pëlqyer nga të tjerët ka qenë e pranishme që në lashtësi. Bashkë me këto nga e shkuara shoqëria jonë ka marrë edhe aktivitete të tilla siç janë ballot. Ballot e fundvitit tashmë janë kthyer në një traditë për gjithë gjimnazistët. Një aktivitet që në orgjinën e tij ishte i konceptuar si një eveniment . . . (me teper>>)